Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

CIA. JORDI BERTRAN – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

14 Οκτωβρίου @ 9:00 πμ - 10:00 πμ

CIA. JORDI BERTRAN – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Οπτικά ποιήματα

13/10/24 στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

14/10/24 στις 09:00 και στις 11:00 για το σχολικό κοινό

Η παράσταση

Το Poemas Visuales είναι μια παράσταση γεμάτη τρυφερότητα, η οποία γεμίζει κάθε γωνιά της σκηνής με μια ασυνήθιστη δεξιοτεχνία, αποτέλεσμα πολυετούς δουλειάς. Επί σκηνής, ένα σύνολο γραμμάτων ζωντανεύει, κατασκευασμένο με εξαιρετική απλότητα που απαιτεί μεγάλη μαεστρία για να επιτευχθεί ότι, με τον χειρισμό τους, η χειρονομία μετατρέπεται σε στίχο και ο στίχος σε συναίσθημα.
Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη μαγεία των εικαστικών ποιημάτων του Καταλανού ποιητή Joan Brossa, δανειζόμενη τον μαγνητισμό του αλφαβήτου Brossian, του συνόλου των γραμμάτων με τα οποία ο ποιητής εικονογράφησε την εικαστική του ποίηση.
Η παράσταση Poemas Visuales ξεκινά με έναν ηθοποιό-μουσικό, που υποδύεται τον ρόλο ενός ποιητή- κουβαλάει μια βαλίτσα γεμάτη αφρώδη γράμματα και αρχίζει να παίζει με τους ήχους και τα σχήματά τους, ανακαλύπτοντας ότι μπορεί να δημιουργήσει ποίηση από τα γράμματα χωρίς να χρειάζεται να κατασκευάσει λέξεις.
Με την κιθάρα και τα τραγούδια, δημιουργεί μια τρυφερή σχέση με τα γράμματα που ζωντανεύουν και δημιουργούν ένα σύμπαν γεμάτο χαρακτήρες, χορογραφίες, χιούμορ και δραματικές δράσεις, όπου αποδεικνύεται ότι τα γράμματα δεν χρησιμοποιούνται μόνο για να γεμίζουν χαρτιά και υπολογιστές, αλλά μπορούν επίσης να δημιουργήσουν έναν ευαίσθητο κόσμο συγκλονιστικής απλότητας.
Τα γράμματα, τα οποία χειρίζονται με ράβδους πάνω σε ένα τραπέζι, αποκτούν τη δική τους ζωή και μεταμορφώνονται καθώς η παράσταση εξελίσσεται: το “Ε” γίνεται ένας σκύλος που παίζει με ένα παιδί, το οποίο είναι το “Ι”. Ένα “Υ” με ένα “U” δημιουργεί έναν ρυθμικό χορευτή και ένα απλό “Τ” έναν τραμπολίστα.

Συγγραφέας και σκηνοθέτης Jordi Bertran. Δημιουργία της παράστασης Santi Arnal, Karin Schafer, Toni Zafra, Zilda Torres, Miquel Gallardo και Jordi Bertran Ερμηνευτές Isabel Martinez, Jordi Bertran και Eduardo Telletxea

Με την οικονομική υποστήριξη του Ινστιτούτου Καταλανικού Πολιτισμού RAMON LLULL

Η ομάδα

Το 1977, ο Jordi Bertran συνάντησε μια ομάδα κουκλοπαιχτών από την Barceloneta, την παλιά συνοικία των ψαράδων της Βαρκελώνης, την “Grupo Taller de Marionetas”, υπό τη διεύθυνση του Pepe Otal, και ανακάλυψε τη δύναμη της γοητείας και την επικοινωνιακή ικανότητα των μαριονετών.

Αργότερα, συμμετείχε σε δύο ομάδες: “El Col-lectiu d’Animació de Barcelona” (1978), υπό τη διεύθυνση του Carles Cañellas, και “La Companyia Ambulant Els Farsants” (1979-1987), της οποίας ήταν συνιδρυτής.

Το 1987 ίδρυσε τον δικό του θίασο, με σκοπό να διαδώσει την τέχνη του κουκλοθέατρου και να προσεγγίσει, κυρίως, το ενήλικο κοινό.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:00 πμ - 10:00 πμ
Series:
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο
Καπέτα 17
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205