Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΧΡΗΣΤΟΥ ΣΤΑΝΙΣΗ

5 Οκτωβρίου @ 7:30 μμ

Θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση

Περσέας και Ανδρομέδα

05/10 στις 17:30 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Τύπος παράστασης. Ελληνικό θέατρο σκιών
Κοινό: Κάθε κοινό
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 50’

Η παράσταση

Ο Περσέας με βοηθό του τον Καραγκιόζη, μονομαχεί και σκοτώνει την γοργόνα Μέδουσα, η οποία όποιον κοιτάζει τον μεταμορφώνει σε άγαλμα.

Από το κεφάλι της Μέδουσας γεννιέται ένα φτερωτό άλογο, ο Πήγασος. Επιστρέφοντας Περσέας και Καραγκιόζης καβάλα στον Πήγασο, σταματούν σ᾽έναν τόπο μακρινό, όπου ο βασιλιάς του, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα. Ένας θαλάσσιος δράκος απαιτεί κάθε χρόνο μια νέα κοπέλα για να τραφεί, διαφορετικά στερεί το νερό από τους ανθρώπους.

Μετά από κλήρωση, ο κλήρος πέφτει στην κόρη του βασιλιά την Ανδρομέδα. Απελπισμένος ο βασιλιάς, βγάζει διαταγή πως όποιος σκοτώσει τον δράκο και σώσει την βασιλοπούλα, θα την πάρει για γυναίκα του.

Ο Περσέας αποφασίζει να εξοντώσει τον δράκο και να παντρευτεί την Ανδρομέδα.

Θα τα καταφέρει να γλυτώσει την αγαπημένη του από τα δόντια του τέρατος και να την πάρει για γυναίκα του;

Κείμενο – μουσική επιμέλεια – σκηνοθεσία, Χρήστος Στανίσης
Τα μουσικά μέρη αποδίδει ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων

Χρήστος Στανίσης

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έμαθε την τέχνη του θεάτρου σκιών από τον

Ευγένιο Σπαθάρη. Από το 1993 δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σε σχολεία (παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια), σε εκδηλώσεις Δήμων και πολιτιστικών συλλόγων, σε θέατρα, σε μουσικές σκηνές(Μύλος Θεσσαλονίκης, Γυάλινο μουσικό θέατρο κ.α.) στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης, σε εγκαίνια εικαστικών εκθέσεων  σε φεστιβάλ Ελλάδα και εξωτερικό, σε διάφορα μουσεία κ.α.

Από τον Οκτώβριο του 2001 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011 παρουσιάσει στην δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV100 σειρά από κλασσικές κωμωδίες του Καραγκιόζη. Έχει συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες, τραγουδιστές, ηθοποιούς, ζωγράφους και χορευτές όπως οι : Ψαραντώνης,

Νίκος Δημητράτος, Αγάθωνας, Μίμης Πλέσσας, Χριστόδουλος Χάλαρης, Ross Daly, Αντώνης Καφετζόπουλος, Κωνσταντίνος Παλιάν, Κώστας Αλεξανδρίδης κ.α. Φιγούρες του φιλοξενούνταιστο μουσείο του φεστιβάλ του Τσεν – Τσουν στη Ν. Κορέα, στο Topic της Tolosa (international puppet center) στην Ισπανία, στο Théâtre Royal du Péruchet στις Βρυξέλες, στο Λαογραφικό Μουσείο Καλόξυλου – Νάξου. και σε διάφορες συλλογές ιδρυμάτων και ιδιωτικές.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Οκτωβρίου
Ώρα:
7:30 μμ
Series:
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο
Καπέτα 17
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205