Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

VIVIRDELAIRE “ΜΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΕΙΔΥΛΛΙΩΝ”

12 Οκτωβρίου @ 9:30 μμ - 10:20 μμ

VIVIRDELAIRE

RAMELLET DE  ROMANÇOS “ΜΙΑ ΑΝΘΟΔΕΣΜΗ ΕΙΔΥΛΛΙΩΝ”

12/10 στις 21:30 στην Καπναποθήκη

Παράσταση μουσικής, χάρτινο θέατρο και kanishibai
Κοινό: Κάθε κοινό +12
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 50′

Το “Ramellet de Romanços” συλλέγει το υλικό του από τις ανθολογίες των παλιών ρομάντζων  του βασιλείου της Αραγονίας.
Τα περισσότερα από αυτά είναι ” ρομάντζα των τυφλών”.
Κατά τον μεσαίωνα και ως τα τέλη του 19ου αιώνα, τυφλοί τραγουδιστές γυρνούσαν στους δρόμους και στις πλατείες ,τραγουδώντας τα ρομάντζα τους για λίγα κέρματα.

Συνοδεύονταν από έναν ” lazarillo”, ένα παιδί-οδηγό,που ξετύλιγε ένα πανί όπου ήταν ζωγραφισμένες οι διαφορές σκηνές του ειδυλλίου ,και τις έδειχνε ,καθώς ο τυφλός τραγουδιστής τραγουδούσε .Μια αυθεντική μεσαιωνική παράσταση multimedia!

Η ομάδα Vivirdelaire παρουσιάζει κάποιες από αυτές τις ιστορίες,που προέρχονται από την Βαλένθια,την Καταλονία,τις Βαλεαρίδες νήσους,και την Οξιτανία. Είναι ιστορίες για νεαρές κοπέλες, ιππότες,και άτυχους έρωτες ( που εκείνη την εποχή καθήλωναν το κοινό ) τραγουδισμένες στα Καταλανικά και Προβηγκιανά.

Το ζωγραφιστό πανί έχει αντικατασταθεί από ένα kamishibai και χάρτινες φιγούρες,αλλά η ποιητική είναι ίδια εδώ και αιώνες.

Η ομάδα

Η ομάδα Vivirdelaire ξεκίνησε την δράση της το 2019, με την παράσταση Μiramar ή αλλιώς Αλθέα,( Pep Beltran ,Πετρίνα Βάσσου).Η παράσταση είναι ένα χάρτινο κουκλοθέατρο για ενήλικο κοινό και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου( Βέροια , Κιλκίς , Μπιλμπάο) , στο φεστιβάλ Οίτης, καθώς και σε πολλούς χώρους στην Ελλάδα και στην Ισπανία. Το 2024 προστέθηκε στην ομάδα ο Francesc Cantarero, μουσικός και συνθέτης, και μαζί δημιούργησαν την παράσταση ” οι περιπέτειες του Tirant lo Blanch”,η οποία παρουσιάστηκε στο φεστιβάλ Μovimentos ( Λαμία ,φεστιβαλ Οίτης ). Στην  παράσταση η ομάδα χρησιμοποιεί και εμπνέεται από  διάφορα μέσα και τεχνικές  (αφήγηση, κουκλοθέατρο, μουσική, τραγούδι,  romances de ciego ,auca, kamishibai).

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12 Οκτωβρίου
Ώρα:
9:30 μμ - 10:20 μμ
Series:
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Καπναποθήκη
Νικ. Παναγιώτου 50
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205