Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ANIMATERIA – AYUSAYA

8 Οκτωβρίου @ 6:00 μμ - 7:00 μμ

RESIDENCIA ARTISTICA – ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΜΟΝΗ

Παρουσίαση έργων

8/10 στις 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

6 Μικρές Ιστορίες νέων κουκλοπαιχτών

Για κοινό +10

Χωρίς λόγια / ελληνικά

 

Η ANIMATERIA είναι μια σταθερή καλλιτεχνική σχολή που παρέχει εκπαίδευση στις τεχνικές του κουκλοθέατρου και του θεάτρου αντικειμένων. Με έδρα την Πιατσέντζα (Ιταλία), είναι η μόνη ιταλική σχολή που προσφέρει επίσημο δίπλωμα μετά από διετή παραμονή. Διοικείται από την ομάδα θεάτρου φιγούρας “Gioco Vita”, διευθύνεται από τον διεθνούς φήμης Fabrizio Montecchi και επιχορηγείται από την περιφέρεια Emilia Romagna και την ΕΕ.

Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ AYUSAYA είναι το φυτώριο των νέων Ελλήνων καλλιτεχνών του κουκλοθέατρου. Υπό τη διεύθυνση του Στάθη Μαρκόπουλου, έχει αποτελέσει το χώρο αναφοράς για τους περισσότερους σταθερούς και επαγγελματικούς ελληνικούς θιάσους κουκλοθέατρου. Είναι ανεξάρτητο και συνδυάζει την καλλιτεχνική παραγωγή με την εκπαίδευση στην παραστατική τέχνη του κουκλοθέατρου με πρακτικό τρόπο.

Η RENE BAKER είναι μια παγκοσμίου φήμης δασκάλα του θεάτρου αντικειμένων. Διδάσκει αυτές τις τεχνικές σε όλες τις 5 ηπείρους.

Στο Κιλκίς οι δύο αυτές σχολές θα πραγματοποιήσουν μια συνάντηση ανταλλαγής, καλλιτεχνικής συνεργασίας και εκπαίδευσης με το συντονισμό της Rene Baker. Στόχος αυτής της δραστηριότητας καλλιτεχνικής διαμονής είναι να ενισχύσει τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ιταλών και Ελλήνων καλλιτεχνών, να προωθήσει την επαγγελματική υπόσταση των κουκλοπαιχτών και να προτείνει το Κιλκίς ως διεθνή πόλη υποδοχής αυτών των τεχνών.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
8 Οκτωβρίου
Ώρα:
6:00 μμ - 7:00 μμ
Series:
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο
Καπέτα 17
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205