Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

BORJA SAND ART “ORIGEN”

6 Οκτωβρίου @ 7:00 μμ - 8:00 μμ

BORJA SAND ART – Barcelona

“ORIGEN”

06/10/24 στις 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

07/10/24 στις 09:00 και στις 11:00 για το σχολικό κοινό, στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.

Η παράσταση

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε την τέχνη ως κάτι που διαρκεί στο χρόνο, ως ένα έργο τέχνης που εξακολουθεί να υπάρχει και μετά το θάνατο του καλλιτέχνη. Αλλά η τέχνη μπορεί επίσης να είναι στιγμιαία, μπορεί να είναι τέχνη για μια στιγμή, χωρίς την ανάγκη να γίνει διαρκής.

Στο έργο “Origen”, μόνο με τα χέρια του και άμμο πάνω σε γυαλί, ο Borja González αφηγείται το πέρασμα του χρόνου από τη δημιουργία του Σύμπαντος, της γης και της ανθρωπότητας,

Σχεδιάζοντας το ένα σχέδιο μετά το άλλο, ο Borja μεταφέρει τον θεατή σε στιγμές γεμάτες συναισθήματα, για να ταξιδέψει σε διαφορετικές εποχές και μέρη του κόσμου και της ιστορίας του και να κάνει έναν ποιητικό προβληματισμό για την ευθύνη που έχουμε εμείς οι άνθρωποι απέναντι στη φύση και τη ζωή του πλανήτη. Πρόκειται για μια οπτική αφήγηση εφήμερης τέχνης και μουσικής.

Το Origen είναι η πρώτη δημιουργία της νέας καλλιτεχνικής εταιρείας “Borja Sand Art”.

Με την οικονομική υποστήριξη του Ινστιτούτου Καταλανικού Πολιτισμού RAMON LLULL

Ο καλλιτέχνης

Ο Borja González γεννήθηκε στο Arnedo της La Rioja. Είναι πλαστικός γραφίστας, εικονογράφος και καλλιτέχνης του τσίρκου που ειδικεύεται στην ακροβατική ισορροπία. Επαγγελματικά γεννήθηκε στο σχέδιο και τη ζωγραφική. Επαγγελματικά αναπτύχθηκε στο τσίρκο, το θέατρο και για περισσότερα από 17 χρόνια στην τέχνη της άμμου, όντας πρωτοπόρος αυτής της τεχνικής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Με τον προηγούμενο θίασό του “Borja Ytuquepintas” έχει εμφανιστεί σε θέατρα σε όλο τον κόσμο, με προσωπικό ήχο και σταθερή σκηνοθεσία, αποκτώντας διεθνή φήμη από την κριτική, ίσως χάρη στο πιστό ύφος των μελών του.

Ο Borja, ένας φιλικός και χαμογελαστός άνθρωπος, απολαμβάνει τις μικρές απολαύσεις σαν παιδί, του αρέσει να απολαμβάνει ένα καλό κρασί, αγαπάει τα σπορ, τα βουνά, τον διαλογισμό, τα αστέρια και βλέπει αυτή τη μεγάλη παράσταση ως θέαμα- έναν κενό καμβά για να προσθέσει χρώματα, να επιπλεύσει και να πλεύσει.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Οκτωβρίου
Ώρα:
7:00 μμ - 8:00 μμ
Series:
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο
Καπέτα 17
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205