Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

DROMOCOSMICAS

11 Οκτωβρίου @ 11:00 πμ - 11:45 πμ

DROMOCOSMICAS

Άγριος !, οι περιπέτειες ενός μπιζελιού

10/10

11/10

Τύπος παράστασης: Kamishibai, θέατρο αντικειμένων, θέατρο σκιών και παντομίμας
Γλώσσα: Ελληνικά
Κοινό: 3-6 ετών (νηπιαγωγεία)
Διάρκεια: 45 λεπτά

Το έργο

Δύο πλανόδιοι παραμυθάδες με ποδήλατα, μας προσκαλούν να ακούσουμε την ιστορία ενός ταξιδιού. Ο πρωταγωνιστής αυτών των περιπετειών, ένα μικρό Mπιζέλι, αναζητά το δρόμο για το σπίτι του… ”

Οι δύο παραμυθάδες παίζουν με το κοινό αφήνοντάς το να μπει στον δικό τους κόσμο: ένα μικρό θέατρο από ξύλο και χαρτί, από το οποίο έρχονται και φεύγουν χαρακτήρες και καταστάσεις. Μέχρι και …. το θεατράκι είναι στενόχωρο για τον πρωταγωνιστή μας και έτσι η ιστορία συνεχίζεται…πέρα από το ξύλινο πλαίσιο: αλληλεπιδρώντας άμεσα με τα κοστούμια και τα σκηνικά, μέχρι να πετάχτεί ψηλά, πάνω από τα κεφάλια των παιδιώv! Για να επιστρέψει στη συνέχεια, μέσα στο ξύλινο θεατράκι και να συνεχίζει το ταξίδι tou σε μια άλλη πόλη, ένα άλλο σχολείο, μια άλλη βιβλιοθήκη….

Σκηνοθεσία δραματουργία, Επιλογή μουσικής και Κοστούμια: Camilla Bombardini. Ερμηνεία και σκηνικά: Camilla Bombardini και Βύρων Σκούρης. Παραγωγή: Dromocósmicas. Υποστήριξη της δημιουργίας: Ville de Gaillac

Παράσταση που δημιουργήθηκε και επιχορηγήθηκε από το βραβείο “Prix du livre petit Enfance” της πόλης του Gaillac, Γαλλία. Εμπνευσμένη από το βιβλίο “Rouli Rouli roulette” της Cécile Bergame

Agrios – PDF

Η ομάδα

Οι Dromocósmicas είναι ένας περιπλανώμενος θίασος που δημιουργήθηκε το 2010 από τους Byron Skouris και Camilla Bombardini.Το όνομα συμβολίζει τον πλανόδιο χαρακτήρα της ομάδας, η οποία επιδιώκει να φέρει το κοινό σε επαφή με την εμπειρία του θεάτρου,ως μία ζωντανή Περιπέτεια. Μέσα από τα ταξίδια τους στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και την επαφή και συνεργασία με άλλες παρόμοιες ομάδες, η ομάδα βρίσκεται σε μία διαρκή έρευνα. Μέσω της αναζήτησης αυτής,η ομάδα επιδιώκει να βρει μία κοινή γλώσσα επικοινωνίας συνδυάζοντας την τέχνη των κλόουν ,την Commedia dell’ Arte, στοιχεία από το τσίρκο και τις πολιτιστικές παραδόσεις διαφόρων περιοχών. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, παρουσιάζουν τις δουλειές τους σε φεστιβαλ, σχολεία, θέατρα, κοινωνικά project και πλατείες και πραγματοποιούν βωματικά σεμινάρια σχετικα με το θέατρο και το τσίρκο για παιδιά και ενήλικες σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Από το 2013 η έδρα στην Ελλαδα είναι η Θεσσαλονίκη.Παρ’όλα αυτά οι Dromocosmicas πραγματοποιούν περιοδείες σε πόλεις, νησιά, χωριά και ευρύτερες περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Οκτωβρίου
Ώρα:
11:00 πμ - 11:45 πμ
Series:
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο
Καπέτα 17
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής