Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ ΤΑΡΑΞΑΚΟ – Ελλάδα

30 Σεπ, 2023 @ 7:00 μμ - 10:00 μμ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΟΛΕΚΤΙΒΑ ΤΑΡΑΞΑΚΟ – Ελλάδα
‘’Στάση Πρώτη’’ (Τέσσερις ιστορίες κουκλοθεάτρου)

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου – 19:00 – Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Η Κολεκτίβα ΤΑΡΑΞΑΚΟ παρουσιάζει 4 από τις 5 κουκλοθεατρικές παραγωγές που δημιουργήθηκαν από τα μέλη της κατά την περίοδο της πανδημίας και παρουσιάστηκαν υπό τον γενικό τίτλο «ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ» στο θέατρο Επι Κολωνώ τον Ιούνιο του 2022.Οι παραστάσεις αυτές ολοκληρώθηκανπαράλληλα μέσα από μια διαδικασία ανατροφοδότησης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών της. Επεξεργάζονται διαφορετικές θεματικές και χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές.

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν σε δύο μέρη οι ακόλουθες παραστάσεις:

19:00 – ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ
“Ο Καθρέφτης ανάμεσά μας”

Κοινό: Για γενικό κοινό από 10 ετών και άνω
Γλώσσα: Χωρίς λόγια
Διάρκεια: 40 λεπτά

Μία εξερεύνηση των ορίων της απομόνωσης. Δύο άνθρωποι βυθισμένοι στο δικό τους προσωπικό σφραγισμένο χώρο. Ένας σκηνικός χώρος μοιρασμένος σε τομές απομόνωσης και δύο ερμηνευτές που κινούνται μέσα σ’ αυτά τα στενά όρια. Ο καθρέφτης ανάμεσα ψυχρός και παγωμένος δεν επιτρέπει υπερβάσεις. Δύο κούκλες που, αποκτώντας ζωή, αντικατοπτρίζουν τα φορτία που ασφυκτιούν και άλλο δεν επιθυμούν παρά να σπάσουν τα σύνορα της απομόνωσης και να συνομιλήσουν.

20:00 – ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ REDICOLO
“Το Μουσικό Κουτί”

Κοινό: Για γενικό κοινό από 10 ετών και άνω
Γλώσσα: Χωρίς λόγια
Διάρκεια: 20 λεπτά

Ένας παλιάτσος που σέρνει το πιάνο του, την τέχνη του, όλη του τη ζωή. Δεν αντέχει να είναι μόνος, αναζητά τη γιατρειά του, τον άλλο άνθρωπο. Παίζει στο πιάνο του και αυτό ανοίγει, σαν μουσικό κουτί, που μέσα κρύβει μία μπαλαρίνα. Είναι η ίδια η μουσική που στέκεται τώρα μπροστά του και τον καλεί να βρει τη δύναμη να δημιουργήσει. Είναι η ίδια η τέχνη του που τον χρειάζεται όσο τη χρειάζεται και αυτός.

21:00 – ΟΜΑΔΑ ΘΡΕΠΤΙΚΟΥ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΡΜΙΤΑ
“Ηomo Hapticus”

Κοινό: Για γενικό κοινό από 10 ετών και άνω
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 40 λεπτά

Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς την αφή; Κι αν όχι…; Μία γυναίκα κι ένας αιώνας ειδωμένα μέσα από το μικροσκόπιο του δέρματος … Αγγίζει άρα υπάρχει. Κι όσο αγγίζει ζει. Ορίζει, ξεχωρίζει, ενώνει και ενώνεται. Φέρει, δίνει, ακουμπά και κουβαλά την εποχή της, με τα χέρια. Μία σκηνική διερεύνηση του οπτικού μας εαυτού στο πρίσμα ενός αιώνα που άλλαξε πολλά.

22:00 – ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΜΑΝΙΒΕΛΑ + ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΣΚΙΩΝ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ
“Η τελευταία καρυδιά”

Κοινό: Για γενικό κοινό από 10 ετών και άνω
Γλώσσα: Ελληνικά
Διάρκεια: 25 λεπτά

Η καρυδιά (Καρυά, Juglans) ανήκει στην οικογένεια των Καρυοειδών είναι αυτοφυές, αγγειόσπερμο, μονοχλαμυδικό φυτό.Ο Άγης ανήκει στην οικογένεια των Γαμβοτιδών, είναι γέρος, αγρότης και ξέρει πως βρίσκεται λίγο πριν το τέλος. Ένας άνθρωπος που η ζωή του είναι συνδεδεμένη με τα δέντρα, ένας άνθρωπος που γίνεται ένα με την γη. Ένας άνθρωπος που τον καρπό της ζωής του τον επιστρέφει στο χώμα για να ξαναφυτρώσει. Μια γλυκόπικρη σκέψη για όσους έσκαψαν, σκάβουν και δεν τα παρατάνε. Μια παράσταση – έρευνα βασισμένη στην ανάγκη μας να καταλάβουμε τόσο τον κύκλο της ζωής και την ένωση μας με τη γη όσο και την ανάγκη μας να αφήσουμε το αποτύπωμά μας, όχι ως κληρονομιά αλλά ως συνέχεια.

H Κολεκτίβα ΤΑΡΑΞΑΚΟ

H Κολεκτίβα ΤΑΡΑΞΑΚΟ δημιουργήθηκε το 2020 από 6 κουκλοθεατρικές ομάδες:Θέατρο Μαριονέτας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ (Αθήνα), Θέατρο Κούκλας και Σκιών ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑ (Αθήνα), Κουκλοθέατρο ΜΑΝΙΒΕΛΑ (Αθήνα), Κουκλοθέατρο ΑΡΙΜΑ (Κρήτη), Θρεπτικό Θέατρο Μαγειρεμένο με Κούκλες ΜΑΡΜΙΤΑ (Θεσσαλονίκη), Θέατρο Κούκλας REDICOLO (Θεσσαλονίκη) και συνεχίζει και μέχρι σήμερα αναζητώντας τρόπους για καλλιτεχνική και επαγγελματική σύμπλευση.
Σαν τους σπόρους του ΤΑΡΑΞΑΚΟΥ ενωμένοι στον ίδιο κορμό, διανύουν διαφορετικές αποστάσεις και διαδρομές για να δώσουν ζωή στην ιδέα μιας συλλογικής δημιουργικής πνοής.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Σεπ, 2023
Ώρα:
7:00 μμ - 10:00 μμ
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο
Καπέτα 17
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205