Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.
Event Series Event Series: Trukitrek (Mr. Train)

TRUKITREK (MR. TRAIN)

24 Σεπ, 2023 @ 7:00 μμ - 7:50 μμ

TRUKITREK PUPPET THEATRE (Brazil – Spain)
«Mr Train»

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 19:00
Συνεδριακό Κέντρο
Δευτερα 25 Σεπτεμβρίου στις 09:00 & 11:00
Συνεδριακό Κέντρο για Σχολεία

Είδος παράστασης: Παράσταση κουκλοθεάτρου
Κοινό: Για κάθε κοινό από 7 ετών
Γλώσσα: Χωρίς λόγια
Διάρκεια: 50 λεπτά

Η παράσταση

Ο κ.Τρέιν διηγείται τη σχέση μεταξύ ενός σκύλου και ενός γέρου μοναχικού ανθρώπου που ζει σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό όπου κανείς δεν περνά ποτέ. Από την πρώτη στιγμή ο άνθρωπος δεν θέλει να ξέρει τίποτα για τον σκύλο, που από την πρώτη στιγμή, λατρεύει τον γέρο, μετατρέποντάς τον σε αντικείμενο της στοργής. Η παράσταση, εμπνευσμένη από το παραμύθι του Ιταλού ποιητή και σεναριογράφου, Tonino Guerra μιλά για τη μοναξιά και ενώνει το κουκλοθέατρο με τον κινηματογράφο.
Ο βραζιλιανο-καταλανικός θίασος Trukitrek ιδρύθηκε το 1998. Τα μέλη του προέρχονται από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς κόσμους και ενώθηκαν για να εργαστούν ως μια περιπλανώμενη εταιρεία κουκλοθεάτρου. Ο θίασος διακρίνεται για το ελεύθερο ύφος του και έχει δουλέψει με ποικίλες τεχνικές στη δημιουργία των παραστάσεών του, από τις κλασικές κούκλες με σπάγκο μέχρι τις κούκλες άμεσου χειρισμού.

Σκηνοθεσία: Josep Piris
Κουκλοπαίκτες : Kiko Lozano, Magda Mañé, Lu Pulici. Ιδέα: Josep Piris, Lu Pulici Σχεδιασμός σκηνογραφίας: Josep Piris. Καμεραμάν: Lu Pulici, Bernardo Brizi. Φωτογραφία & Σύνθεση: Lu Pulici. Παραγωγή: Trukitrek Puppet Company & 22S Productions

Ο θίασος

Ο βραζιλιανο-καταλανικός θίασος Trukitrek ιδρύθηκε το 1998. Τα μέλη του προέρχονται από διαφορετικούς καλλιτεχνικούς κόσμους και ενώθηκαν για να εργαστούν  ως μια περιπλανώμενη εταιρεία κουκλοθεάτρου.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Η Trukitrek είναι μια θεατρική ομάδα που συνδυάζει το χειρονομιακό θέατρο με τον συναρπαστικό κόσμο του κουκλοθέατρου. Ιδρύθηκε στο νησί της Μενόρκα το 1998 και τα μέλη της προέρχονται από διαφορετικά καλλιτεχνικά υπόβαθρα, γεγονός που εμπλούτισε εξαρχής τη σκηνοθετική πρόταση της ομάδας. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της, η Trukitrek έχει επιτύχει διεθνή αναγνώριση, μεταφέροντας την τέχνη της σε 35 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Οι παραστάσεις της Trukitrek είναι διεπιστημονικά έργα που συνδυάζουν το θέατρο και την ταινία κινουμένων σχεδίων. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μια καθηλωτική θεατρική εμπειρία που εξάπτει τη φαντασία και ενθουσιάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οι μαριονέτες ζωντανεύουν στη σκηνή, αλληλεπιδρούν με ηθοποιούς και κινούμενα σχέδια, μεταφέροντας το κοινό σε ένα σύμπαν όπου η φαντασία συναντά την πραγματικότητα.
Ο θίασος διακρίνεται για το ελεύθερο ύφος του και έχει δουλέψει με ποικίλες τεχνικές στη δημιουργία των παραστάσεών του, από τις κλασικές κούκλες με σπάγκο μέχρι τις κούκλες άμεσου χειρισμού. Αξίζει να αναφερθεί το στυλ “humanette”, όπου οι χαρακτήρες είναι μισοί μαριονέτες, μισοί άνθρωποι. Σε σχέση με τα κινούμενα σχέδια που ενσωματώνονται στις παραστάσεις του, ο Trukitrek ξεχωρίζει για την εστίασή του στις παραδοσιακές τεχνικές και τις χειροποίητες μεθόδους, γεγονός που δίνει μια ξεχωριστή πινελιά σε αυτή τη συναρπαστική συγχώνευση μεταξύ θεάτρου και κινηματογράφου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Σεπ, 2023
Ώρα:
7:00 μμ - 7:50 μμ
Series:
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεδριακό Κέντρο
Καπέτα 17
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205