Skip to content Skip to footer
Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΤΟ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ

23 Σεπ, 2023 @ 5:00 μμ - 6:30 μμ

Έκθεση-εργαστήριο της συλλογής του Περιπλανώμενου Μουσείου των Πολιτισμών

Sovint – Βαλένθια
“Είναι … του σινεμά”

Έκθεση-εργαστήριο της συλλογής του Περιπλανώμενου Μουσείου των Πολιτισμών
Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου – Κυριακή 1η Οκτωβρίου – Καπναποθήκη της Αυστροελληνικής
9:00 – 13:00 για σχολικές ομάδες
17:00 – 18:30 για το κοινό

Από την αρχαιότητα η ανθρωπότητα γοητεύεται από οτιδήποτε εξαπατά και εκπλήσσει το μάτι.
Το ανθρώπινο μάτι είναι εύκολο να εξαπατηθεί. Έχει πολλά ελαττώματα, αλλά ένα από αυτά έχει καταφέρει να γίνει αρετή.
Η επιμονή του αμφιβληστροειδούς. Ένα ελάττωμα (αρετή) που κάνει μια φευγαλέα εικόνα να εντυπωσιάζει τον αμφιβληστροειδή μας για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου.
Ξεκίνησε να ερευνάται από τους επιστήμονες ως περιέργεια, έδωσε αφορμή για πολυάριθμα παιχνίδια και κατέληξε να γίνει το μεγαλύτερο μαζικό θέαμα.
Από το θαυμαστρόπιο μέχρι τον κινηματογράφο (και τις οθόνες LED) των ημερών μας βασίζονται σε αυτό το φαινόμενο.
Σας προσκαλούμε να περιηγηθείτε σε αυτή την ιστορία παίζοντας με δεκάδες κομμάτια (μερικά από τα οποία είναι ηλικίας άνω των εκατό ετών).
Θα ανακαλύψουμε θαυματόπια, φαινακιστοσκόπια, πραξινοσκόπια, ζωοτρόπια, φλοιοσκόπια, μαγικά φανάρια, στερεοσκόπια…… Επίσης, παιχνίδια που συνόδευσαν την παιδική ηλικία πολλών γενεών: Cine Nic, CinExin…
Χωρίς να ξεχνάμε το Θέατρο Σκιών (οι πρώτες ανθρώπινες προβολές), τη φαντασμαγορία, τα πανοράματα και το ιαπωνικό kamishibai.
Τέλος, θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το δικό μας κινηματογραφικό τεχνούργημα.
Θα έρθετε μαζί μας?

Το Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών

Το “Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών” είναι μια δραστηριότητα που θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία του Ισπανο-ελληνικού Συλλόγου της Θεσσαλονίκης και του Ισπανικού Συλλόγου ‘’Σοβίντ/Σύλλογος για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη”,
(Sovint,Cultura y Desarrollo) με έδρα την Βαλένθια με την υποστήριξη της Κοιν.Σ.Επ. Συν-κοινώ και χρηματοδότηση του ΥΠΠΟ και του Ινστιτούτου Cervantes της Αθήνας.
Το ‘’Περιπλανώμενο Μουσείο των Πολιτισμών’’, έχει ως σκοπό του, την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα πολυπολιτισμικότητας. Αυτό που πιστεύουμε είναι πως χρειάζεται να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε τον «άλλο» προκειμένου να βρούμε (ή και να δημιουργήσουμε) γέφυρες αλληλοκατανόησης μεταξύ των πολιτισμών.
Σ’ έναν κόσμο που τείνει να γίνει εικονικός (με οθόνες αφής), αντιπροτείνουμε την ανάκτηση του χαμένου συναισθήματος μέσα από την επαφή μας με το αυθεντικό αντικείμενο.
Αυτό που προτείνουμε είναι να μάθουμε μέσα από το αισθητηριακό και το συναισθηματικό βίωμα. Το περιπλανώμενο μουσείο μας, διαθέτει πάνω από 1000 αντικείμενα από όλο τον κόσμο τα οποία κατανέμονται σε διάφορες εκθέσεις ή και εργαστήρια.
Το κάθε έκθεμα δεν είναι ένα απλό αντικείμενο. Είναι ένας λόγος να μιλήσουμε για τους ανθρώπους, να κινήσουμε την περιέργεια τους, να προκαλέσουμε τη δημιουργικότητα τους.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Σεπ, 2023
Ώρα:
5:00 μμ - 6:30 μμ
Series:
Κατηγορία Εκδήλωση:

Διοργανωτής

Δήμος Κιλκίς
Phone
2341352205
Email
info@dhmoskilkis.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Καπναποθήκη
Νικ. Παναγιώτου 50
Κιλκίς, 61100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2341352205